Bereid je voor op de zomer met onze zonnebrillen
25 keer preciezer meten
Gevestigd in Ommen
25 jaar ervaring

Brillen Voor Zien

1-uur service

Binnen 1 uur voorzien van een nieuwe bril

Online afspraak plannen

Plan online een afspraak voor een oogmeting.

Kom in de winkel

11 april plein 10
7731 CD Ommen

Een bril bepaalt voor een belangrijk deel je uitstraling. Of je nu kiest voor een onzichtbare bril, voor een fashion statement of voor een bril die past bij de kleur van je ogen, er gebeurt iets in je gezicht. Ook al is de verandering bij een onzichtbare bril maar heel subtiel.

Bij het uitzoeken van de juiste bril kun je afgaan op wat je mooi vindt of wat er op dat moment in de mode is, maar je kunt ook kijken naar details in je gezicht en de bril daar op aanpassen. Als je bijvoorbeeld een hoekig gezicht hebt en je kiest een rond montuur, dan maak je je gezicht zachter en vriendelijker, terwijl een hoekig montuur je een krachtige uitstraling geeft. Omdat wij werken met een gezichtsanalyse kun je bij Voor Zien optiek tips krijgen welk montuur het beste bij jouw gezicht past.

Verdeeld over het jaar zijn er verschillende (nationale en internationale) beurzen. Tijdens deze beurzen worden collecties onder de loep genomen en geüpdatet. De meeste brilproducenten lanceren twee keer per jaar een nieuwe collectie. Dat betekent dat er nieuwe modellen worden toegevoegd aan de collectie, maar er worden ook modellen uit de collectie gehaald. Voor Zien optiek koopt zijn eigen collecties in en zoekt naar een goede mix van modieuze, comfortabele en bijzondere brillen.

Naast gewone monturen hebben we ook een mooie selectie zonnebrillen op voorraad. Onze zonnebrillencollectie bestaat naast een mooie moderne collectie uit zonnebrillen met de beste UV-bescherming zoals Serengeti, maar ook onbreekbare (sport)zonnebrillen van Gloryfy.

 

Oogonderzoek

Bij het uitzoeken van een nieuwe bril hoort natuurlijk de actuele sterkte van de ogen. Een oogonderzoek bestaat uit een oogmeting die de sterkte van de ogen opmeet op 0,01 precisie. Daarmee onderscheiden we ons ten opzichte van een standaard meting waarbij de oogsterkte per 0,25 wordt bepaald. Met die exacte oogmeting kunnen we brillenglazen aanbieden die een HD beeld geven, dus scherper zicht en minder vertekeningen.
Een ander belangrijk onderdeel van het oogonderzoek is de verdieping in jouw kijkleven. Zit jij bijvoorbeeld 9 uur per dag achter een pc, of sta jij in weer en wind in de buitenlucht te werken, beide voorbeelden geven verschillende behoeftes en daarmee andere kijkadviezen.

Na de oogmeting bekijken we kwaliteit van de ogen met een microscoop en meten we, mits noodzakelijk, de oogdruk. Op het gebied van oogzorg is veel kennis in huis. Als de noodzaak er is kunnen we doorverwijzen naar een arts.

Alle bevindingen uit het oogonderzoek vertalen we naar een passende kijkoplossing.

Het inmeten van de brillenglazen doen we met behulp van een speciale digitale spiegel. Deze bepaald op 0.1 mm precies waar de ogen ten opzichte van het montuur zitten. Bij deze meting wordt altijd uitgegaan van een natuurlijk houding (nul blikrichting).

De meeste brillen zijn binnen 2 weken klaar om opgehaald te worden.
In het geval van een kapotte bril is het mogelijk om glazen uit onze voorraad te gebruiken waardoor de bril een uur later klaar is, of – in het geval van multifocale glazen –  te kiezen voor een express-levering, dan kunnen de glazen met een paar dagen binnen zijn.