Bereid je voor op de zomer met onze zonnebrillen
25 keer preciezer meten
Gevestigd in Ommen
25 jaar ervaring

Lenzen Voor Zien

1-uur service

Binnen 1 uur voorzien van nieuwe daglenzen.

Online afspraak plannen

Plan online een afspraak voor een oogmeting.

Kom in de winkel

11 april plein 10
7731 CD Ommen

‘Zijn er contactlenzen voor ieder oog?’  Die vraag krijgen we regelmatig en op een paar uitzonderingen na kunnen we zeggen ‘Ja, voor de meeste ogen zijn tegenwoordig contactlenzen te koop’. Dat komt omdat er continu wordt ontwikkeld op verschillende fronten. Zo zijn de nieuwe generatie zachte lenzen beter geschikt voor droge ogen en kunnen we met de huidige op maat gemaakte lenzen alle voorkomende sterktes en krommingen maken.

Na een oogmeting waarbij we nauwkeurig de sterkte van je ogen bepalen, meten we met een corneatopograaf op meer dan 15.000 punten de kromming van je ogen. Vervolgens controleren we de gezondheid van je ogen. Allemaal bedoeld om te controleren of je gezond lenzen kunt dragen. Als alle metingen afgerond zijn, bespreken we hoe jouw kijkleven eruitziet en welke lenzen het beste bij jou passen.

Goed om te weten: Slechte lenzen bestaan tegenwoordig bijna niet, maar de manier waarop jij met je lenzen omgaat bepaalt of je gezond en lang van je lenzen kunt genieten!

lenzen voor dagelijks gebruik

Als je het liefst elke dag lenzen wilt dragen, dan zijn er meerdere opties. De meest verkochte lenzen zijn zachte maandlenzen, met name omdat het draagcomfort en daarmee de gewenning snel en makkelijk gaat.
Maar er zijn ook goede resultaten te behalen met harde lenzen. De laatste jaren zijn op het gebied van harde lenzen ook veel positieve ontwikkelingen geweest om vooral het comfort wat te verbeteren. Het grootste voordeel van harde lenzen is dat de lens een soort stabiele buffer vormt waardoor het zicht beter is dan met zachte lenzen. Ook grote cilindersterktes kunnen we het beste corrigeren met harde lenzen. Aan harde lenzen moet je langer wennen omdat de lenzen meer voelbaar zijn.

En heb je ooit gedacht aan nachtlenzen? Deze draag je alleen ’s nachts en door een negatieve druk worden je ogen tijdens de nacht gecorrigeerd naar 0,0 (nul). Nachtlenzen kunnen alleen min-sterktes corrigeren, dus helaas is dit niet voor iedereen mogelijk.

Wij hebben ruim 19 jaar ervaring met het aanpassen van verschillende soorten lenzen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Een contactlensaanpassing is vrijblijvend. Als je besluit te starten met een testperiode worden er kosten in rekening gebracht, deze kosten zijn afhankelijk van het type lens waar je mee gaat starten.

lenzen voor sporten

De meest gebruikte lenzen voor sporten zijn daglenzen. Deze lenzen draag je één keer en daarna gooi je ze weg. Er zijn meerdere voordelen aan daglenzen, zoals: elke dag verse lenzen, lenzen gaan niet snel over datum als je ze niet draagt en de gewenning gaat heel makkelijk. Daglenzen worden ook vaak verkocht als Dual Wear, dat betekent dat je afwisselt met je bril.

multifocale lenzen

Bijna elk type lenzen wordt ook gemaakt in een multifocale uitvoering. Dan kan je er zowel mee in de verte als voor dichtbij mee kijken. Om succesvol multifocale lenzen te dragen is het beter om je leesklachten niet te lang te negeren. Het succes is vele malen groter als de klachten nog niet zo groot zijn.

Multifocale contactlenzen werken met verschillende zones. Je ogen, of eigenlijk je hersenen, kijken automatisch door de juiste zone om goed te kunnen lezen of op afstand te kijken.

lenzen voor kinderen

Bij Voor Zien optiek kun je terecht voor contactlenzen vanaf 12 jaar. Vóór die leeftijd zijn er wel mogelijkheden, maar dan is een samenwerking met een orthoptist in het ziekenhuis een belangrijke aanvulling. Bij kinderen onder de 12 jaar moet de achteruitgang van de ogen nauwkeurig worden gevolgd, zeker als een van de ouders een bril met min-sterkte draagt.

De laatste jaren is er veel aandacht voor de relatie tussen achteruitgang van de ogen en beeldschermen. Er is inmiddels aangetoond dat de ogen van kinderen harder kunnen veranderen als er veel op korte afstand wordt gekeken. Daar wordt nog veel onderzoek naar gedaan, maar het Oogfonds komt in ieder geval met een leefstijladvies: de 20-20-2 regel.
Dit betekend dat na 20 minuten op korte afstand kijken jouw kind zo ver mogelijk veraf moet laten kijken om de ogen te ontspannen, daarnaast wordt aangeraden om per dag 2 uur buiten in daglicht te spelen.
Naast het leefstijl advies zijn er inmiddels verschillende kijkoplossingen die ook de groei van de ogen vertragen. Mocht je nieuwsgierig zijn, in de winkel kunnen we hier meer over vertellen.